Da computeren brød sammen

Computere er efterhånden blevet en integreret og helt nødvendig del af vores dagligdag. Vi er blevet så vant til dem, at vi ofte slet ikke tænker over, at de er der mere. Først når de pludselig ikke er der, eller ikke fungerer efter hensigten længere, mindes vi om, hvor vigtige de er blevet.

Sådan en påmindelse fik jeg for et stykke tid siden. Og selvfølgelig på et tidspunkt, som var meget uheldigt. Det var til årsskiftet. Og vi var i gang med at foretage en vareoptælling, på det lager, hvor jeg arbejder. Og bedst som vi knoklede derudaf, ville udstyret pludselig ikke længere.

Vi bruger sådan nogle trådløse håndterminaler, når vi går rundt og tæller op. De er af en lidt ældre model, så de kan ikke lagre så mange informationer. Så vi skal løbende hen til vores lager pc og læse indholdet af håndterminalen ind på pc’en. Og der var her problemet opstod. For lige pludselig, var pc’en helt død – skærmbilledet var bare frosset fast og den ville slet ingen ting.

Der var ikke andet at gøre, end at slukke for maskinen og tænde op igen. Men det ville den bare ikke være med til. Der kom godt nok lys i de små lamper på forsiden af maskinen, men så skete der helle ikke mere. Ikke noget biip, som der plejer at komme, når vi tænder maskinen og ikke noget billede på skærmen. Det var ikke godt. Og på et splitsekund var stort set alt arbejde sat i stå. For uden lager pc’en kunne vi ikke komme videre.

Men her er det så, at det betaler sig at have styr på sine aftaler med sin it-leverandør. For blot et enkelt telefonopkald og en halv time senere stod der en tekniker på stedet. Og det tog ham da heller ikke lang tid at konstatere, hvor problemet lå. Det var maskinens strømforsyning, som var defekt. Det var heldigvis en standard type, så teknikeren havde en liggende i bilen. Det tog ham ikke meget mere end 10 minutter at skifte den og så kunne vi komme videre med vores optælling. Se det var it-hjælp når det er bedst.