Charter, afbud eller kun billetter?

Der er lang tid til sommer – tænker du. Men er du klar over, at om kun to uger, så begynder dagene at blive længere – igen. Og er du klar over, at når vi kommer hen til årets længste dag, så skal du på sommerferie. På dette tidspunkt begynder skolerne sommerferie som regel. Og seks måneder er i rejseverdenens virkelighed ikke ret lang tid. Derfor skal du lytte til et godt råd:

Gå efter billige flybilletter

Du skal sørge for at finde billige flybilletter og logi allerede nu. Og du skal ikke være usikker og spørge familien alt for meget. Hvis I har talt om, at I skal til Tyrkiet, så er det dertil din søgen efter rejser skal fokusere. Og ja, du ved det godt: Du kan søge efter rejser til Tyrkiet på et hvilket som helst rejsebureaus hjemmeside. Det samme gælder, hvis det er rejser til Grækenland, I talte om.

Her er det måske lidt mere kompliceret, fordi blandt rejserne til Grækenland kan du finde meget dyre rejser, som koster spidsen af en jetjager. Du kan også finde billige rejser dertil. De vil føre dig ud på en ukendt ø, hvor du får lov til at rende rundt på bjerget sammen med den lokale gedehyrde.

Tyrkiet eller Grækenland

Uanset om det handler om en rejse til Tyrkiet eller Grækenland, så skal du altså se at få den booket allerede nu. Alle tallene viser nemlig, at det er to meget populære destinationer. Og jo, Tyrkiet er et meget stort land. Det har smukke kyster og velfungerende strande – men i et meget begrænset område.

Du kan derfor ikke regne med at finde en rejse dertil, hvis du ikke er tidligt ude. Det samme gælder også for Grækenland. Her kan du altid finde en destination, men turismen i landet stiger voldsomt. Så hvis du ikke vil konkurrere med tyske, engelske, amerikanske, australske og skandinaviske turister, så skal du finde rejsen til Grækenland nu.

Afbudsrejser er charterrejser last minute

Det bedste, du kan gøre, er faktisk at booke via et rejsebureau. Det kan godt være, at det ender med at blive charterrejser, du skal bruge for at få en drømmeferie. Men er der noget galt i det? I har jo førhen anvendt tricket med afbudsrejser. Det gik jo fint. I fik en god ferie i Spanien på et luksusresort. Charterrejser er ikke så forskellige.

Tværtimod: Du ved på forhånd, hvad du får for dine penge. Og du får meget. Ikke kun flybilletter, hotelophold, velkomstmiddag og eventuelt gratis guidede gåture i hotellets nærområde. Det sidste kan være et særtilbud, som bureauet tilbyder. Det må du undersøge.

Men du får også sikkerheden, du har brug for, når du ved, at der er et menneske, der kender de lokale forhold grundigt. Det kan være rart at vide, at du kan henvende dig til et menneske, der kan hjælpe dig, hvis du bliver syg – eller der sker noget uheldigt. Der er nemlig en sprogbarriere, som kan være meget svær at håndtere. Der er også en kulturel barriere, som du slet ikke har tænkt på – fx hvordan opfører du dig på en klinik for kvinder i Tyrkiet?