Brug din ferie på at lave et puslespil, med dem du holder af

Det er ikke lige hver dag, at man har tid til at lægge et puslespil – også selvom det er noget man synes er sjovt. Hverdagen fylder en del og indkøb, madlavning, tøjvask og andre praktiske ting kommer til at optage meget af dagen. Derfor kan det svært at finde tid til at lave et rigtig godt puslespil.  

Dog kan det være en rigtig god idé at prioritere at lægge et puslespil med dem man holder af en gang imellem. Det kan eventuelt være, at man lægger et stort puslespil over en juleferie. Julen står som regel i familiens tegn, og hele familien har fri fra både skole og arbejde, og har derfor tid til at kunne lave ting sammen, som for eksempel at lægge et puslespil.  

Puslespil er populært blandt både børn og voksne, og det kræver ingen særlige færdigheder at kunne være med til det. Der er altså ingen i familien, der bliver ekskluderet, da puslespil passer til alle aldre og temperament. En af de gode ting ved et puslespil er, at det er tidskrævende. Det er altså ikke bare noget, man lige lægger på en formiddag (hvis man altså et af de puslespil med rigtig mange brikker), og familiemedlemmerne er altså ”tvunget” til at tilbringe længere tid sammen med hinanden.  

Et puslespil er altså et projekt som både små og store kan samles om og gøre til en årlig familieting. Vi er jo så glade for traditioner i familien, så hvorfor ikke gøre det at lægge et stort puslespil om året til en tradition, som både børn og forældre glæder sig til?  

Puslespil kommer i mange forskellige varianter og sværhedsgrader 

Det er forskelligt hvilket puslespil, man skal vælge at lægge, alt efter hvilket behov familien har. Puslespil er populært blandt både børn og voksne, men for at alle skal kunne være med og synes, at det er sjovt at lægge puslespil med familien, er det vigtigt at puslespillet har sådan en sværhedsgrad, at alle kan være med.  

Hvis man har små børn er det for eksempel ikke en særligt god idé at vælge det kæmpestore puslespil med 1000 brikker, hvor halvdelen af brikkerne er himmel. Har man små børn er det en god idé at finde et puslespil, hvor der ikke er så mange brikker, og hvor brikkerne måske forestiller noget, som barnet kan relatere til.  

Har man på den anden side lidt større børn og måske endda voksne børn, der kommer hjem til jul, kan man bare give den gas med de helt komplicerede puslespil. Kan både forældre og børn godt lide at nørde med sådan nogle ting, er det ideelt at lægge et puslespil over julen, som alle i familien kan investere deres tid i.  

Puslespil kommer i mange forskellige motiver. Lige fra de sjove tegneserieagtige puslespil til de puslespil, der forestiller landskaber eller kendte kunstværker. Der er altså næsten uanede muligheder, når det kommer til at vælge den form for puslespil, der passer til familiens behov.