Din krop og din sport

De kloge siger, at et sundt sind skal have en sund krop. Så: Vi dyrker sport. Det behøver ikke at være på topplan. Bare sådan som motionister. Vi kan lide det. Det giver os nogle timer, hvor vi kan hvile hjernen og få ilt i kroppen. Vi løber, spiller fodbold, cykler eller dyrker badminton. Ja, det er faktisk ligegyldigt, hvilken form for sport vi dyrker, så har vi alle sammen været ude for at føle, at kroppen er øm. Vi har måske overtrænet. Vi har måske forstrakt en muskel. Vi har måske ikke lyttet til et godt råd om at tage det lidt roligt under selve træningen. Og nu sidder vi så og kan mærke de ømme muskler i benene. Vi har måske også ondt i ryggen. Vi løftede måske en vægt på en forkert måde. Vi ved også, at det bliver svært at komme på arbejde i morgen, fordi det gør ondt i kroppen.

Sygemelding

Den dårlige samvittighed over at skulle sygemelde sig, fordi du har overtrænet, er ikke så nem at komme af med – og du ville ønske, at der var noget, du kunne gøre.

Det er der faktisk: Du kan gøre noget for at komme af med de affaldsstoffer i kroppen, som træningen har fremkaldt. Du kan fx tage et par Recovery Boots på, som kan hjælpe dig med at få blodcirkulationen i benmusklerne godt i gang – og dermed også udskillelsen af affaldsstofferne. Det er nemlig dem, der gør ondt. Ok, nu går Recovery Boots kun op til lysken, så hvad gør du, hvis det også er gået ud over ryggen? Ja, du kan vælge at tage noget smertestillende.

Infrarøde saunatæpper er gode

Men du kan også krybe ind i et infrarødt saunatæppe. Det er sådan et tæppe, der minder om en sovepose. Den kan bare varme din krop op og dermed bliver der sat gang i blodcirkulationen – og udskillelsen af affaldsstofferne! Du skal dog lige vide, at et saunatæppe kan varmes op til 80 graders varme. Det er meget varmt. Og det skal du passe på. Jo varmere tæppet bliver, desto mere sveder du. Og det kan føre til dehydrering. Det vil du ikke risikere. Du skal derfor sørge for at drikke rigeligt med vand før og efter brugen af saunatæppet. Du skal også være klar over, at det ikke er sundt at bruge et saunatæppe i længere tid end højest en time.

En massagepistol virker altid

Om du skal bruge Recovery Boots eller et saunatæppe med infrarød varme, kommer selvfølgelig an på dig, og hvor det gør ondt på kroppen. Er det kun i benene, så kan du sikkert nøjes med et par Recovery Boots. Men har du også ondt i ryggen eller skuldrene, så vil et infrarødt saunatæppe nok være den bedste løsning – gerne suppleret med for eksempel en massagepistol som her. Der er fordele ved begge hjælpemidler. Et par Recovery Boots kan målrette den hjælp de giver bedre, end et saunatæppe med infrarød varme. Omvendt, så dækker et saunatæppe meget mere af din krop. Det er op til dig, hvad du vil bruge. Du skal bare overholde rådene om sikker brug af hjælpemidlet, du vælger.