Teams forklaret

Du har bestemt en mening om, hvem du er. Og du ved – tror du – at du ikke er den store teamplayer. Det der med at spille fodbold da du gik i skole var bare ikke dig. Du blev heller aldrig glad for at gå til volleyball. Det, der ligesom gav dig et kick, var at få lov til at gynge for dig selv. Eller bare stå i stalden og strigle ponyen. Til den blev helt led og ked af, at du kom til at kilde den på maven. Den forestilling har du taget med dig. Du tror ikke på det der med teams og hold. Nej, du er blevet meget konkurrencemindet, fordi der kan kun være en vinder! Alle andre er tabere.

Altid vinder

Derfor har du besluttet, at du skal være vinderen overalt. Det kan være meget stressende. Faktisk kan det blive livsfarligt for dig. Og i øvrigt: Du er helt forkert på den. Der er ikke altid kun en vinder. Hvordan tror du, at Danmark fik sølvmedalje i verdensmesterskaberne til curling? Altså holdmesterskaberne. Det var ikke fordi, der var fire individer, der mente at alle andre skal være tabere. Det var fordi de havde fået udviklet et team samarbejde, der fungerede! Og det kan du lære noget af. Ja, du kan!

Hvad handler teamsamarbejde om

Det første, som du skal lære, er, at team samarbejde har noget at gøre med tillid og ansvarlighed. Din attitude, lige nu, er, at du ikke stoler på nogen som helst. Desværre. Du er ikke på et punkt, hvor du kan indgå i et godt team endnu. Men du kan komme dertil.

Det, som du dog skal koncentrere dig om lige nu, er at forstå, hvad et godt team er. Når du har udviklet forståelse for det, så kan du arbejde med dig selv, så du senere hen kan indgå i gode teams. Og hvad er et godt team? Læs svaret her: https://goteam.dk/blog/hvad-er-et-team Det er intet mindre end en gruppe mennesker, der forstår, at de ikke skal prioritere deres eget individ. De forstår, at de skal prioritere opgaven, som de er sat til at løse. Er det en arbejdsopgave? Er det en opgave for frivilligt arbejde? Handler det om at løse et problem på hjemmefronten? Det er lige meget.

Undervurder ikke teambuilding

Det bærende for succes er, at alle, der indgår i teamet, lægger deres individuelle ideer om deres herlighed, kunnen, kvalifikationer mv. til side og løfter i samarbejde med hinanden. Det er ikke nemt at lægge sine individuelle ideer om karriere og behov til side. Men det er en værdifuld evne at kunne gøre det. Fordi ingen vil ignorere, at du kan indgå i et team. Især når opgaven er svær at løse. Og det er indgangen til en god og lang karriere.

Derfor: Du må ikke ignorere godt team samarbejde, selvom du helst vil arbejde individuelt. Individualiteten skal du nok få brug for. Og undervurder heller ikke værdien af det, der kendes som teambuilding arrangementer. Du må heller ikke være ligeglad med dine kollegaer. De er en del af det team, som du indgår i. Og du skal derfor vise dem, at du holder af dem.