Gratis kontrol af rust

Hvilken gruppe af mennesker tilhører du? Dem, der er ligeglade, eller dem, der tager ansvar og faktisk gør tingene, selvom de koster – både tid og penge? Hvis du tilhører den gruppe, som består af ligeglade mennesker, så skal du lige bruge bare tre minutter på dette her: Det kan godt være, at du er ligeglad med om det flyder med børns legetøj derhjemme. Det kan godt være, at du er ligeglad med, at køkkenet er fyldt med snavsede tallerkener, tomme pizzabakker og stinkende glas. Det vil jeg dog anbefale, at du laver om på. Det er direkte sundhedsfarligt. Og jeg er sikker på, at du ikke er ligeglad med din bil.

Bilen skal tjekkes

Du sørger da for at den kommer til service, ikke? Du får den også sendt igennem den der vasketunnel, så den i det mindste udvendigt ser ren ud, ikke sandt? Det kan dog ikke skjule, at du er ligeglad! Du har nemlig ikke haft den til undervognsbehandling i flere år. Måske er det seks år siden, du fik det gjort – selvom du kunne have fået en gratis rustkontrol.

Måske har du aldrig gjort det. Det var jo en brugt bil, du købte. Den var billig. Fedt, at få en god bil til en rigtig god pris. Tjekkede du – og brugtvognsforhandleren – at den havde fået undervognsbehandling imod rust? Jo, du mener at kunne huske, at forhandleren havde fået at vide, at bilen havde fået undervognsbehandling i Odense, lige inden du købte den. Det stolede du på. Hvorfor skulle du betvivle det? Sandt nok. Det ville jo ikke være så godt at betvivle forhandlerens ord. Men tjekkede du det selv?

Nej, vel? Det er endnu et tegn på, at du sådan set er ligeglad: Du brugte penge på en billig brugt bil, som du i virkeligheden slet ikke kendte hele historien om. Det kunne jo godt være, at sælgeren af bilen i sin tid havde prakket en løgnehistorie på forhandleren. Du kan ikke altid stole på, hvad der bliver sagt.

Den nødvendige rustbeskyttelse

Du bør derfor gøre noget ved den ligegyldighed også. Du har indtil videre været meget heldig. Der er ikke sket noget med din bil. Men en bil, der ikke har fået den nødvendige rustbeskyttelse, er faktisk ikke en sikker bil. Og du er da ikke ligeglad med dit eget liv? Du kunne have været involveret i en alvorlig trafikulykke, fordi en rusten bil faktisk kan være ret farlig. Du kunne have risikeret invaliditet – eller det, der er værre! Så du skal altså gøre noget. Og hvad kan det så være? Ja, du kan lade pizzabakkerne ligge for nu. Dem får du styr på.

De skal bare smides ud på et tidspunkt. Men rustbeskyttelse af bilen er vigtig, at du får lavet. Du bruger jo bilen hver dag. Du spiser ikke pizza hver dag!

Så tag dig sammen. Det tager ikke særligt lang tid at få den bedste undervognsbehandling til din bil. Det er et spørgsmål om ganske kort tid. Og ventetiden kan du jo bruge på at få ryddet op i køkkenet, vasket tallerkener og glas – og få smidt pizzabakkerne ud!