Vinteren er på vej

Det er blevet oktober. Og vinteren er på vej. Det kan tydelig mærkes. For hver dag der går bliver det koldere og koldere. Og med den kolde tid kommer også behovet for at tænde op for radiatorerne, så man kan holde varmen. Specielt om natten er der ved at være behov for at fyre lidt op.

Varme er dyrt

Lidt afhængig af hvor i landet man bor og om man bor i en større eller en mindre by, eller end måske på landet, kan udgiften til ar varme boligen op variere en del. Men uanset hvad vil de fleste nok betragte varme, som en lidt dyrere ting. Og så kan det jo være ganske nærliggende at kigge på, om det kan lade sig gøre at spare lidt på varmen og dermed på varmeregningen.

Prisen på energi er steget

Prisen på energi, herunder varme, er for stort set alle danskerne steget betragteligt over det seneste år eller to. En generel stigende efterspørgsel på flere energiformer samt krigen i Ukraine har medført, at det bl.a. Er blevet væsentlig dyrere at opvarme sin bolig. Og når først prisen på en ting er steget, viser tendensen sig desværre, at den ofte har mere end svært ved at komme tilbage på et lavere leje igen.

Kig på en varmepumpe

Der er selvfølgelig flere måde at spare på energiudgifterne på. Nogle muligheder kunne være:

  • Nedbring forbruget
  • Få en bedre pris på produkterne
  • Skift til en mere lønsom energiform

Mulighederne for at nedbringe forbruget vil nok være noget af det første, som mange vil kigge på. Men med mindre man kan/vil gå helt i ”stenalder-mode”, vil det være forholdsvis begrænset for de fleste, hvor meget det vil være muligt at hente her.

Et andet godt bud vil være t kigge sine nuværende aftaler efter i sømmene for at se, om man får den bedst mulige pris. Her kan der for nogle vedkommende hentes en del. Men der er stadig en begrænsning på mulighederne. I Danmark er en stor del af vore udgifter til energi nemlig rene afgifter til staten – og de kan altså ikke forhandles ned.

Tredje mulighed er ofte her mange oplever den største besparelse. Varmen man f.eks. sin bolig op vha. et gammelt oliefyr, eller endnu værre, benytter man sig primært af elvarme, så er der gode muligheder for at skifte til et mere lønsomt alternativ.

 

Og at kigge på mulighederne for at spare på varmeregningen er netop, hvad vi har gjort hjemme hos os. Og vi er kommet frem til, at en varmepumpe lige er det helt rigtige.

Som sagt, så gjort. Og efter, at vi har sat os grundigt ind i tingene, bl.a. via hjemmesiden varmepumpeoversigten.dk, har vi fundet frem til, at en luft til vand varmepumpe lige er det helt rigtige for os at få installeret. Så derfor har vi bestilt en installatør til at klare det. Og det skulle gerne ske inden ret længe. Faktisk inden for de næste 14 dage er aftalen. Og det glæder vi os temmelig meget til. For som sagt, så bliver det altså koldere og koldere – for hver dag der går.