Hvad er egentlig 2XU?

Vi sad og så en tenniskamp i fjernsynet, da min kone bemærkede, at der er en klar forskel på mænd og kvinder, der spiller tennis, for mens mændene putter en ekstra bold ned i en lomme på deres shorts, så den er klar, hvis de skal serve en anden serv, å har de kvindelige spillere ingen lommer i deres skørter, så de stopper den ekstra tennisbold op under kanten på deres stramme shorts, som de har på under skørtet.

Nå ja, svarede jeg, jeg tror nu nok, at de stramme bukser, de kvindelige spillere har på, er et par ganske almindelige tights, som dem vi også ser for eksempel motionsløbere bruge.

Min kone kiggede på mig og mumlede bare, at det havde jeg nok ret i, og at hun bare ikke havde tænkt på det, fordi hun altid havde troet, at der var tale om en eller anden form for specialsyede trusser med lidt lange ben, som de kvindelige tennisspillere bruger.

Nu bruger hverken min kone eller jeg tights, og bortset fra at jeg da løber en lille tur en gang imellem, har ingen af os vist nogensinde tænkt på at bruge den type beklædningsgenstand, og det er nok lidt af en tilfældighed, at jeg på et eller andet tidspunkt er støt på selve betegnelsen tights. Men vores snak gjorde mig lidt nysgerrig, så jeg valgte at Google ordet for at blive lidt klogere på, hvad begrebet dækker over.

Det var nyt for mig, at de også kan fås med lange ben, men det fremgik tydeligt af min søgning, og jeg kom faktisk til at tænke på, at jeg måske skulle anskaffe mig et par lange løbetights, der kan holde bene varme, når man løber i lidt koldt vejr. Jeg læste mig nemlig også til, at sådan nogle tights er syet af noget specielt stof, som er velegnet til at holde huden tør, selv om man måske svede lidt under løbeturen.

Og der var masser af hjemmesider fra forskellige netbutikker, som hellere end gerne ville sælge mig sådan nogle. Jeg noterede mig blandt andet et fabrikat, som jeg godt har hørt om i forvejen, nemlig Under Armour, som ifølge netbutikkernes reklamer vist skulle være det helt rigtige.

Jeg bestilte nu ikke nogen, for jeg var i tvivl om den rigtige størrelse, men jeg besøgte dagen efter en sportsforretning her i byen for at få rådgivning om den rigtige størrelse og eventuelt købe et par.

Ekspedienten målte mig om livet og var ikke i tvivl om min størrelse. Men hvis jeg ville have et par Under Armour, havde de dem kun i min størrelse i en ret opsigtsvækkende farve, som jeg ikke brød mig om. Så det endte med, at jeg i stedet købte et par af mærket 2XU, som ifølge ekspedienten er af en tilsvarende kvalitet. Se lige her: http://cooltights.dk/4__2xu-tights

Mine nye løbetights er i en diskret grå farve, og jeg har prøvet dem herhjemme og kan faktisk godt lide at have dem på. Så nu glæder jeg mig til at prøve dem af på en løbetur i morgen.