Hvad er en luft til vand varmepumpe – og hvorfor skal du have en?

Har du hørt om luft til vand varmepumper før? Her kan du blive lidt klogere på, hvad det er og hvad det er du kan bruge den til. Og hvorfor det måske er en god idé for dig at investere i.

Hvad er det for en størrelse?

En luft til vand varmepumpe er en effektiv og billig form for varmekilde. Men den kræver dog at man har enten radiator eller gulvvarme i sit hus.

En luft til vand varmepumpe udnytter varmen i luften udenfor, som den bruger til at producere varm luft inden for i huset – samt varmt vand.

Hvorfor skal du have en?

Det er forholdsvis nemt at installere en luft til vand varmepumpe og det kan derfor være optimalt at udskifte dit gamle fyr, som kører på olie eller gas, da det kan ende med at være meget billigere for dig på længere sigt. Samtidig er varmepumpen også en miljømæssigt god løsning, da den kun bruger en begrænset mængde strøm for at køre og dertil heller ikke kræver den store vedligeholdelse. Varmepumpe kan dertil køre i mange år, hvorfor det på sig er en god investering.

Det kan som sagt være meget pengebesparende at bruge en luft til vand varmepumpe. Den kører på strøm, men vil producere meget mere energi, end den forbruger. Du kan dermed ende med at spare en hel del penge i den lange ende.

Varmepumpen vinder frem

Der er altså flere gode grunde til, at luft til vand varmepumperne vinder frem:

  • De kan både dække dit forbrug til opvarmning af selve boligen samt til opvarmning af forbrugsvand
  • De er forholdsvis billige at anskaffe og installere
  • De er billige i drift og vedligehold
  • De holder længe

Med alle disse fordele er der intet at sige til, at mange betragter denne type varmepumpe som en af fremtidens helt oplagte varmekilder.