Kroket er skam også en seriøs sport

De fleste forbinder nok kroket spillet med et hyggeligt spil i haven, som man kan finde frem, når vejret er godt. Og det er selvfølgelig også en hel korrekt betragtning. Men kroket er altså også andet og mere end blot lidt hygge på græsplænen, når vejret arter sig.

Kroket kan nemlig også dyrkes som en seriøs sport, som det kan ses her hos DGI, hvor man både træner, lægger taktik og strategi og hvad der nu ellers hører til, når man dyrker en sportsgren.

Og det er faktisk en ret spændende og interessant sport, som sagtens kan måle sig i niveau på både spænding og drama med mange af de store og populære sportsgrene, som man kender fra de store foreninger og fra tv.

Strammere regler

Når man dyrker kroket i foreningsregi er man underlagt nogle faste regler for spillet. Der er både regler for banens størrelse, antallet af spillere og hvordan spillet i det hele taget forløber. Slet ikke som de fleste spiller kroket hjemme i haven, hvor det oftest er lidt tilfældigt, hvordan banen stilles op og også hvor mange der deltager osv.

Uanset om man spiller kroket blot for hyggens skyld, eller om man går mere op i det, er det et dejligt spil, hvor man kommer tæt på både med og modspillere og kan tilbringe nogle gode timer i hinandens selskab.