Leggings og boxershorts

Det var meget svært for mig at lade være med at grine højt, da vores søn, Mads, for nogle få dage siden ringede til mig og bad om lidt hjælp. Sagen var, at hans endnu ret nye kæreste var blevet indlagt på sygehuset for at blive opereret for en dårlig albue, og da Mads besøgte hende, skulle hun udskrives dagen efter.

Og så var det, at Mads kom lidt i knibe, for hans kæreste bad ham om at komme med noget tøj til hende næste dag, og hun havde skrevet en seddel til ham med det tøj, han skulle hente i hendes lejlighed og tage med på sygehuset. Og en af tingene på sedlen var et par sorte leggings, og det gik op for Mads, at han havde absolut ingen anelse om, hvad leggings er for noget.

Men det ville han selvfølgelig ikke afsløre for sin kæreste, så i stedet ringede han til sin mor for at få opklaret mysteriet. Så det var jeg tæt på at grine højlydt ad, men på den anden side er der måske ikke så meget at sige til, at en ung mand på 24 år ikke kender betegnelserne for alle de forskellige dele af en kvindes garderobe.

Så jeg forklarede omhyggeligt for Mads, at leggings er en slags mellemting mellem bukser og lange strømper, de sidder lige så tæt til benene som strømper, men der er ikke fødder i dem, så i princippet er det vel mest en type stramtsiddende bukser.

OK, svarede Mads og lød, som om han nu var helt klar over, hvordan sådan et par leggings ser ud, så jeg var noget overrasket, da jeg havde ham i telefonen igen en times tid senere. Denne gang havde han ringet op til min mobiltelefon, og han bad mig om at slå face time til, for han ville gerne vise mig den beklædningsdel, han havde fundet i sin kærestes klædeskab, og som han formodede var et par leggings.

Det var det også, men jeg kunne huske, at Mads havde nævnt, at det skulle være et par sorte leggings, og disse her var i en i øvrigt ganske smuk grøn farve. Nåh ja, svarede Mads, da jeg gjorde ham opmærksom på det, det havde jeg lige glemt, men dem finder jeg bagefter, for nu ved jeg jo, hvordan leggings ser ud.

Mens vi face timede fik jeg øje på et par herre tights / boxershorts, der lå på sengen bag ved Mads. Jeg kunne ikke dy mig for at drille ham lidt og bemærkede, at han nok allerede var så meget kærester med Majken, som hun hedder, at han lod sine underhylere ligge og flyde på hendes seng.

Hold da op mor, du er vel ikke så naiv, at du tror, at vi ikke sover sammen, sagde han, og nej det er jeg selvfølgelig ikke, men jeg kunne altså ikke lade være med lidt drilleri. Og i virkeligheden er jeg glad for, at Mads er blevet kæreste med Majken, for hun er en ualmindeligt sød pige.