Mini-zoos er det perfekte udflugtsmål for børnefamilier

Mangler I en god søndagsaktivitet? Så burde I overveje at besøge en mini-zoo.

Modsat en almindelig zoo, så har en mini-zoo et andet udvalg af dyr, og her er der mulighed for komme helt tæt på og kæle med og klappe mange af dyrene.

Børn bliver aktiveret og stimuleret, når de får lov til at føle og mærke og kaste sig ud i nye ting, og disse ting er der masser af mulighed for i en mini-zoo. Det kan være værd at overveje, hvis der skal ske noget spændende en dag

Hold en høne og klap et æsel

En mini-zoo har ofte en bredt udvalg af de traditionelle bondegårdsdyr.

Der kan både være geder, får, høns, grise, kaniner, heste og måske et æsel. Alle disse dyr kan I få lov til enten at klappe eller holde.

Her kan I lære om de dyr, som er med til at sørge for, at I får mad på bordet. I kan være med til at fodre dem og måske ser I en høne, der lægger et æg? Børn elsker at klappe dyr og få lov til at fodre dem. Modsat en normal zoologisk have, hvor man skal betragte de fleste dyr på afstand, så kan man her komme helt tæt på.

En mini-zoo kan stadig sagtens have en udvalg af eksotiske dyr som for eksempel kænguruer, silkeaber, emuer, surikater og asiatiske vildhunde – nogle af dem må kun nydes på afstand, men for mange af dyrene er det kendetegnende for en mini-zoo, at I må komme helt tæt på.

Når I besøger en mini-zoo vil I opleve, at jeres børn har nemmere ved at holde koncentrationen, end når I besøger en normal zoologisk have. At man I en mini-zoo får lov til at bruge mange af sine sanser i et besøg med dyrene, gør nemlig, at det er nemmere at bevare interessen og koncentrationen.

En mini-zoo byder også på leg og sjov

Ud over et bredt udvalg af dyr, så har mini-zoos også ofte et godt udvalg af andre aktiviteter.

Det kan være gode legepladser, hoppepuder, minigolf, dyreshows, ponyridning og fodboldgolf. Dermed er der aktiviteter, der kan underholde hele familien en hel dag.

Mini-zoos er en oplagt udflugtsdestination, når man er på tur med hele familien. På grund af de mange muligheder og aktiviteter, er der noget for alle.

Har man små børn med, kan det være godt at bryde dagen op i mange aktiviteter i kortere intervaller, og her er det oplagt, at man indenfor det samme område både kan se dyr, lege på legepladsen, ride på en hest og hoppe på hoppepuder. Hvorimod de større børn måske bedre har tålmodighed til at se de dyrefodringer og dyreshows, som stedet også tilbyder.

Ikke nok med at mini-zoos har et bredt udvalg af aktiviteter og underholdningsmuligheder, så er de også oftere langt billigere at besøge end de store zoologiske haver. Derfor er det en overskuelige aktivitet, når man skal afsted hele familien.