Stråtag i Svendborg

Jeg har en ven som bor på Tåsinge. Han er sådan en idealist, som kæmper for miljøbeskyttelse og energibesparing. Al ære værd. Han har sit eget lille konsulentfirma og hjælper folk med byggeprojekter. Alle tiders måde at kombinere professionen med interessen for energibesparing og miljøbeskyttelse.

Ren idyl på Fyn

Hans bolig er en gammel, idyllisk bondegård. Med stråtag og dam i baghaven. Og en masse økologiske grøntsager! Han har et kæmpeprojekt i gang nu. Han fortæller mig, at reparation af stråtag er krævende, men nødvendigt. Det er et gammelt tag, han har, så ja, jeg forstår ham. Men jeg har en mistanke om, at han forsøger at gøre det selv. Og det tvivler jeg på, at han rent faktisk kan.
Er det ikke et meget specialiseret håndværk? Jeg tænker, at man skal vide, hvordan sivene arbejder også, efter at taget er lagt og al sådan noget? Det tager, da flere år at tilegne sig den viden for slet ikke at tale om den tekniske kunnen. Beundringsværdigt, at der stadig findes tækkemænd. Det er et gammelt, stolt håndværk.

En god tækker

Selv havde jeg problemer med at finde en tækkemand, som ville komme og reparere mit stråtag her i Svendborgområdet, hvor jeg bor. Jeg havde søgt på Google efter én, som kan lægge et stråtag på Fyn. Det viste sig, at der var en enkelt, som ville tage sig tiden til at komme hertil for at se på sagerne og give et tilbud. Han kom helt ovre fra Middelfart eller deromkring, så han havde brugt en del tid på at køre hertil. Det var en fin fyr, meget rolig og realistisk. Helt ærlig. Han ville gerne tage opgaven med at få mit tag repareret, men jeg måtte være forberedt på, at der kunne gå noget tid. Han havde en del andre opgaver, som han gerne ville føre til ende, inden han startede på mit tag.