Brætspil hitter stadigvæk hos danskerne

På trods af, at online spil er begyndt at indtage danskernes hjerte mere og mere, så må det siges, at brætspil stadigvæk er populære.

Da man var barn i 80’erne eller 90’erne var brætspil meget populære. Det var fx Klodsmajor, der var populært dengang. Men brætspil er faktisk stadigvæk populære blandt børn, unge og voksne.

Der bliver hvert år udgivet mange nye brætspil, og det er bare et tegn på, at folk stadigvæk er glade for brætspil.

Brætspil for hele familien

Der findes mange gode brætspil, hvor hele familien kan være med. Et brætspil er noget, der kan give kvalitetstid med ens familie. Mange unge foretrækker at sidde foran en skærm, men nogen gange kan det være en god ide at slukke for skærmen for en stund, så de kan deltage i familielivet.

Af gode familiespil er fx Afrikas Stjerne, Vildkat, Den Store Bagedyst, Skæg med bogstaver og Monoply.

Brætspil for vennerne

Der findes mange sjove spil, som man kan spille sammen med sine venner. Der er fx spil, hvor man får afsløret hemmeligheder om hinanden. Det er fx spil som Tøsemiddag, Hvem i dette rum, Jeg har aldrig og Voksenpoint.

Hvis du ønsker et mere ”stille og roligt” brætspil, hvor man ikke skal afsløre detaljer om en selv, så er der spillene Den Store Bagedyst, LOGO Spillet, Partners og Bezzerwizzer.

Det er også blevet mere og mere populært med middage for par, hvor man inviterer nogle af sine venner over, der også er i et forhold. Der vælger nogen at se en film, men mange vælger også at spille et spil.

Spil for børn

Mange børn kan også godt lide at sidde og spille et spil sammen med nogen af deres venner.

Der kan spillene Kalaha, Junior Matador, Myretuen eller Twister være gode muligheder.

Der er mange gode forslag til spil, hvor børn kan spille med uden en voksen. Det afhænger selvfølgelig også af børnenes alder.

I en tid med online spil

Vi lever i en tid, hvor mange bruger en computer eller en Playstation til at spille spil på. Der kan man også spille sammen med ens ven, på trods af, at man ikke er i samme rum. Så man kan stadigvæk være ”social”, selvom man spiller spil online, da man i nogle spil kan snakke med ens venner. Men det er ikke det samme, som at sidde fysisk ved siden af hinanden.

Mange unge sidder meget foran en skærm. Der kan gå mange timer hver dag foran skærmen.

Derfor kan det være en god ide at lave en regel om, at ens børn kun må være foran skærmen i et bestemt antal timer pr. dag. Eller at man indfører en spilleaften om ugen, hvor man som hele familien sidder og spiller et brætspil.

Hvis ens børn har en legekammerat på besøg, så kan man også sige, at de i en time skal slukke for skærmen, og hvor de fx kan spille et brætspil.

Når børn først er i gang med et brætspil, så synes de, at det er sjovt. Nogen gange vil de endda gerne spille endnu et brætspil.