Hvem sælger refleks arbejdstøj?

Min onkel elsker at arbejde i sin store have. Han dyrker sine egne grøntsager, holder høns og er her på sine ældre dage blevet meget opmærksom på økologi og dyrkningsmetoder.

Nu er han i forvejen en rigtig, gør det selv person, og han elsker at rode med et projekt, som fx at reparere en gammel traktor. Eller et strygejern. Han har selv bygget stalden, hvor han holder et par heste. Og indhegningen, nede i bunden af haven, har han også selv stået for. Han er sådan en type, som befinder sig bedst i arbejdstøj. Jakkesæt og slips er ikke ham. Selv når han går på jagt, er han iført arbejdstøj. Og en orange vest.

Butik med tøj

Du ved sådan én, man kan købe i forretninger, der sælger refleksarbejdstøj: https://www.arkuri.dk/herretoej-349/arbejdstoej-365/refleks-arbejdstoej-366/ . Jeg mener, at der er en lov, der siger, at når de jager, skal de have sådan en vest på. Hvorfor ved jeg ikke, men jeg tænker, at det kan have noget at gøre med, at de skal kunne ses, så en anden jæger ikke kommer til at forveksle dem med et dyr. Man hører jo om frygtelige jagtulykker, hvor folk er kommet til at skyde hinanden, fordi de troede, at det, de kunne se bevæge sig, var et dyr.

Fest igen

Men nu skal vi til fest hos min onkel. Havefest. Han har fødselsdag. Han griller, og så skal vi bare have det skægt. Han har brugt tid på at lave en kæde med lys, som kan blinke alt efter musikkens rytme.

Så for en gangs skyld får vi ham at se i andet end arbejdstøj. Festtøj!
Men vi skal jo have købt en fødselsdagsgave til ham. Det er nærliggende at tænke, at man kan give ham et stykke værktøj. Men det ved jeg på forhånd, er en dødssejler. Han har alt. Når det handler om værktøj. Der er ikke et stykke værktøj, som han ikke har. Lige fra tandlægebor til kæmpe elektriske save. Og en havetraktor – selvfølgelig. Så jeg prøver at tænke i andre baner. Måske er det en idé at købe en dims til brillerne, som han kan have om halsen, så han ikke behøver at lede efter dem. Lidt slapt af en gave at få synes jeg.

Måske skal vi give ham en varm sweater, han kan bruge til jagtturene med gutterne? Lidt kedeligt og der er flere af hans jagtvenner, som kommer til festen. De ved nok bedst, hvad man skal købe af den slags udstyr. Vi kører ind til centrum og finder den butik, der sælger refleksarbejdstøj. Vi køber en overall, han kan trække i. Den er gråblå med orange striber. Reflekser på buksebenene og på ærmerne. Ret flot. God kvalitet. Heller ikke billig. Vi får den pakket fint ind. Han vil ikke kunne gætte, at det er refleksarbejdstøj, han får i fødselsdagsgave. Han kan bytte den inden for 14 dage, hvis den ikke passer ham.

Jeg er glad for, at vi fandt på den gave til ham. Han har tit hjulpet os med at få noget her i huset repareret, så det er en måde, jeg forsøger at sige tak til ham på. Jeg håber, at han bliver rigtig glad for refleksarbejdstøjet.