SMS kviklån

Ja, i starten hed de første kviklån faktisk SMS lån, da online forbrugslån vandt indpas i forbindelse med udbredelsen af det mobile netværk. Grunden til betegnelsen, SMS lån, er, at låntager skulle sende en SMS med en række oplysninger for at søge om lånet.

Udbredelsen af smartphones gjorde dog stille og roligt denne rimelige omstændelige låneproces overflødig. Men betegnelsen bliver dog stadig brugt, og ligeledes ser og hører man også betegnelsen SMS kviklån. Læs meget mere om SMS lån nu her på Låne-penge.nu.

Kviklån er et blankolån

Kviklån indgår i kategorien blankolån, som i bund og grund betyder, at det er et kontantlån uden sikkerhedsstillelse. Og ja, du kan endda optage lån uden nogen form for kreditvurdering eller øvrige krav, https://lån-gratis.dk/laan-penge-uden-sikkerhed/.

Misligholdelse

Det er vigtigt, at du betaler afdragene på dit kviklån rettidigt, da en misligholdelse af tilbagebetalingsfristen kan resultere i følgende:

  • Rykkere og rykkergebyrer: 100 kr. pr. gebyr – Dog maks 3 rykkergebyrer
  • Morarenter
  • RKI
  • Inkasso
  • Fogedretten

Du kan dog ofte undgå, at det kommer så vidt ved straks at kontakte udbyderen og forklare, at du er kommet i bekneb. Typisk vil udbyderen tilbyde at forlænge løbetiden på lånet eller lave en eller anden form for afdragsordning, mod at du betaler et mindre gebyr.

14 dages fortrydelsesret

Der er mange, der ikke er bevidste om, at de rent faktisk har 14 dages fortrydelsesret, efter de har optaget et kviklån. De 14 dage starter den dag, du underskriver låneaftalen, og inden for de efterfølgende 14 dage har du mulighed for at kontakte udbyderen og fortryde.

Klage over kviklån

Udbyderne af kviklån og alle øvrige lån har pligt til at overholde markedsføringslovens krav om god markedsføringsskik. Udbyderne har oplysningspligt, som blandt andet omfatter oplysning om:

  • Samlet pris for lånet – ÅOP
  • Vilkår om betaling, levering m.v.
  • Kreditaftalens løbetid
  • Fortrydelsesret

Hvis en kviklånsudbyder undlader eller vildleder med de lovpligtige standardoplysninger, kan du klage til Forbrugerombudsmanden, klik her.

Inden du optager kviklån

Inden du går ud og optager kviklån, er det en god ide at have tænkt det godt igennem. Herunder finder du en række god råde, som du bør have in mente, inden du låner penge.

  1. Brug for lånet? Er det muligt for dig at spare op til det, du gerne vil købe, eller måske helt undvære det?
  2. Alternativer til kviklånet? Er det billigere at spørge banken om et bevilget overtræk eller en kassekredit?
  3. Gratis kviklån – Du kan sagtens få et gratis lån, men overholder du ikke terminerne, kan det komme til at koste penge.
  4. Prisen på kviklånet? Ved du, hvad quicklånet reelt kommer til at koste dig hver måned?
  5. Dit rådighedsbeløb: Har du luft nok i din økonomi til at klare de månedlige afdrag?
  6. Flere lån? Har du i forvejen kviklån, så bør du stoppe med at optage flere!
  7. Afdrag på anden gælden? Optager du lånet for at afdrage på anden gæld, er du på vej ud på et sidespor, og du bør i stedet søge hjælp hos en gratis gældsrådgiver.

Vil du vide meget mere om kviklån, kan vi anbefale dig at læse Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens meget omfattende analyse, se her.