Butikker med stort tøj

Jeg tror, at man kan diskutere dette emne i mange år fremover endnu: Er det diskrimination, at almindelige tøjbutikker ikke fører tøj i store størrelser? Altså jeg mener de helt store størrelser. Vi ser jo flere og flere specialbutikker, der kun sælger tøj til store kvinder som https://www.arkuricurvy.dk/dametoej-943/. Man kan vende spørgsmålet: Er det diskrimination af almindeligt byggede kvinder, at specialbutikkerne ikke sælger tøj til dem?

Hønen og ægget

Måske er det lidt et spørgsmål om hønen og ægget igen. Og dog. Der er jo mange butikker, der vælger at sælge tøj fra kun ganske få store brands. Og de sælger sjældent tøj i store størrelser. De store brands sælger kun tøj til almindelige mennesker. Men hvad gør vi, der virkeligt har brug for tøj til store kvinder, når vi leder efter en god sports-BH? Vi ved, at nogle af de store brands har sports-BH’er i rigtig god kvalitet, men vi kan ikke passe dem. Og de gode brands, der sælger BH’er, vi kan være i, sælger ikke sports-BH’er. Så vi er lidt i knibe. Hvad skal vi vælge at gøre? Løbe rundt på stierne med en barm, der svinger og gynger ekstremt? Det kan faktisk gøre meget ondt. Og det er heller ikke så kønt et syn for de forbipasserende. Mange af os gør meget for at holde os i god form, og det at vælge ikke at løbe, vil være en skam. Og det gælder ikke kun løb. Det handler faktisk om alle former for motionsudøvelse.

Lad os tale om det

Ja, det er så mit udgangspunkt for at rejse diskussionen endnu en gang. Vi får tudet ørerne fulde af, at vi skal sørge for at få motion. Vi ved, vi skal spise sundt. Og vi forsøger. Men når de her kampagner så bare leder til frustration hos os, så virker de ikke. Helseguruerne og fitnessbladene kunne gøre meget for os ved at skrive artikler og oplyse om de problemer som vi kvinder, der bruger tøj i store størrelser, har, når vi går i fitnesscenteret. Og ja, mange flere kunne også hjælpe os ved at skrive om tøj til store kvinder og efterlyse særlige beklædningsgenstande, som de store brands ikke sælger. Fx influencere inden for mode-nichen eller sports-nichen.

Kender det fra mig selv

Jeg er selv en af dem, der har svært ved at holde min selvdisciplin oppe, fordi jeg faktisk løber uden sports-BH hver morgen. Jeg står bare meget tidligt op – i det mindste i sommerhalvåret og løber, når der ikke er så mange mennesker ude endnu. Men det kan jo i længden ikke holde. Jeg skal da også have lov til at nyde solen en vintereftermiddag – ikke? Og at løbe midt om natten? Ville du gøre det? Nej.

Derfor tror jeg, at jeg vil danne en Facebookgruppe, der handler om de problemer som vi – de rigtigt store – kvinder møder i vores hverdag. Måske kan vi blive tilstrækkeligt mange, så vi kan lægge pres på brands og modebranchen. Og samtidigt også skabe oplysning om, at vi også gerne vil se godt ud, men af nogle ofte naturlige årsager ikke altid lige falder inden for de herskende skønhedsidealer.