Loftet mangler isolering

Min familie og jeg har brugt meget lang tid på at lede efter et nyt hus, vi kan bo i. Vores familie bliver udvidet – til november, og vi har hårdt brug for mere plads. Derfor har vi brugt temmelig mange weekender på at se på huse. Vi er forholdsvist tolerante og har et budget. Vi har delt budgettet i to dele: En del til selve købet af huset og en del til reparationsarbejder eller ombygning. Og nu har vi fundet et hus, der ser ud til at være tilfredsstillende for os og vores behov. Prisen på huset er rimelig. Vi vil få råd til at lave nogle forbedringer. Og ja, de fleste forbedringer vil kunne være færdige ret hurtigt, efter vi har overtaget huset.

Forventningsfulde

Vi var ude for at lige at se huset en gang mere, inden vi skriver under på slutsedlen og købsaftalen. Vi var meget forventningsfulde. Men under besøget opdagede vi, at der vil være brug for at få lavet loftsisolering. Det var min mand, der lige var oppe og kigge på loftet en gang til. Første gang han var deroppe, havde han slet ikke lagt mærke til det. Han havde været meget entusiastisk og opsat på, at det er det rigtige hus for os.

Heldigvis ved han en lille smule om huse, så da han kom ned fra loftet igen, så han lidt stram ud i ansigtet. Jeg blev bekymret. Måske også lidt ked af det. Kunne ligesom fornemme, at han ville have, at vi trak os fra en mulig handel. Vi takkede derfor, ejeren for hans gæstfrihed og fortalte ham, at vi ville vende tilbage i løbet af ganske få dage.Godt han vidste lidt om energitjek!

Ingen loftisolering

Efter besøget ringede vi til ejendomsmægleren og fortalte ham, at vi havde opdaget, at der ikke er loftsisolering på huset. Vi bad ham om at forhandle et afslag i prisen for os. Han ville gøre, hvad han kunne. Der gik 2 dage. Så ringede mægleren til os og fortalte, at ejeren er gået med til at give os et afslag i prisen. Han kunne godt forstå vores krav.

Vi blev glade og fortalte mægleren, at så kunne han godt give ejeren den gode nyhed, at vi siger ja, vi vil gerne købe huset. Vi vil dog gerne overtage huset hurtigst muligt, så vi kan nå at få lavet de forbedringer, der skal til. Efter 2 dage mere, ringede, ejendomsmægleren så til os igen. Han havde alle papirerne klar. Vi kan komme og skrive under, og vi kan overtage huset den 15. juli.

Calidi tager hånd om det

Så vi har lige knapt 1,5 måned til at arrangere alt med håndværkere, der skal lave køkkenet og badeværelset om. Vi skal have ringet til den isolatør, som min mand kender, og som har sagt, at han gerne vil udføre arbejdet med loftsisoleringen for os og samtidig tjekke at hulmurene er isolerede – https://calidi.dk/vi-tilbyder/hulmursisolering/. Vi skal have lavet lister over ting, vi skal huske. Fx at ændre adresse, arrangere med flyttefirmaet – og naturligvis pakke vores ting. Vi regner med at kunne flytte ind i det dejlige hus i midten af september, hvis alt går, sådan som vi har planlagt.