Der er ikke meget gang i haven

Den lange og tørre sommer vi har haft i år, har begrænset væksten af både græs og planter i haven gevaldigt. Og da jeg samtidig også selv har undladt både at vande og gøde, har det jo heller ikke givet vokseværk i haven. Typisk plejer jeg at slå græsset hver fjerde eller femte dag i højsæsonen for at holde det nogenlunde. Men i år er der gået noget længere i mellem, at jeg har haft min supersmarte og effektive plæneklipper ude af haveskuret. Men det er da helt ok med mig. Jeg kan sagtens leve med, at der går noget længere i mellem dagene med havearbejde. Der kommer ikke nogen klagesang på den baggrund fra mig.

Jeg kan nemlig afsløre, at der ikke er den store havemand gemt i mig. Bevares, jeg får da gjort det der skal gøres, for at det ser nogenlunde ud i haven. Men så heller ikke meget mere. Jeg vil meget hellere bruge min sparsomme fritid på nogle af de ting jeg synes er sjovt, og det er altså ikke lige havearbejdet.

Så den tørre sommer er da også lige vand på min mølle. Og udover det begrænsede arbejde med hækkeklipper og græsslåmaskine, har det også bevirket, at jeg for første gang i flere år ikke har haft noget synderligt hyr med mos i vores græsplæne. Det er den rene svir J

Ulempen ved den mindre mængde havearbejde er dog, at jeg kommer til at mangle noget motion. Vores grund ligger på en bakke, så det plejer at give en hel del sved på panden, når jeg bakser rundt med plæneklipperen. Men det må jeg så klare på anden vis. Og en god cykeltur er jo heller ikke at foragte.