Så skal der sættes hus i stand

Vi har længe gået med planer om at komme videre med istandsættelsen af vores hus. Selv om vi har fået gjort en del efterhånden, er der stadig nogle ting, som trænger gevaldigt. Og nu er det altså blevet tid til at få gjort noget ved det.

I denne omgang skal vi i gang med at få lavet os et nyt køkken. Vores hus er fra midten af 60’erne. Og det nuværende køkken er vel nok fra en gang i starten af 80’erne og nu kan det altså bare ikke mere. Det kan faktisk stort set slet ikke hænge sammen mere.

Og nu vi er i gang med at ”svine”, har vi besluttet os for at gøre noget ved stuen i samme ombæring. Der er både nogle gamle lofter og nogle gamle gulve, som vi ikke længere kan holde ud at se på. Så stuen kan lige så godt få den store omgang, nu vi er ved det. Så udover lofter og gulve, så får væggene også en tur. De skal pudses op og have en gang tapet eller maling – det har vi ikke helt besluttet endnu.

Og for at det ikke skal være løgn, så har vi valgt at kombinere det hele med endnu et projekt. Vi skifter alle indvendige dørkarme og døre. De gamle er både vind og skæv. Så det vil pynte gevaldigt med noget nyt.  Det tog os ikke lang tid at vælge de nye døre. Der er vi faktisk rimelig enige om hvordan de skal se ud. Det er straks meget værre med dørhåndtagene. Der har vi ret forskellig smag. Så enten må vi finde et kompromis, som vi begge kan leve med. Eller også ender det med at min kone får ret – som sædvanlig J. Men det er nu heller ikke en ting, som et simpelt dørgreb, som skal skille os ad. Der er mange meget større beslutninger, som skal tages i forbindelse med vores istandsættelsesprojekt.

Men alt det her istandsættelse giver os lidt problemer med logistikken. For hvor skal vi have alle vores ting, mens vi sætter i stand? Det problem har vi simpelthen løst ved at leje et depot hos Aalborg Lagerrum. Så er der masser af plads at gøre med. Og samtidig ligger det ikke mere end 10-15 minutters kørsel væk. Så hvis vi får brug for at hente noget i depotet, er det til at overse. Og så har de oveni købet åben det meste af dagen. Meget lettere kan det ikke blive.

Nu skal vi bare til at have kørt en masse ting ud i depotet. Så kan vi komme i gang med alt det hårde arbejde. Nedrivning af det gamle køkken og alle dørene tager vi os selv af. Men opsættelsen af alt det nye, har vi valgt at lade fagfolk om at klare. Det er vist bedst.