Derfor er e-cigaretter blevet så populære

Der er rigtig mange danskere, som enten er skiftet til at ryge e-cigaretter eller overvejer at gøre det. De vælger altså at vende ryggen til den gammeldags cigaret, og det kan der være flere grunde til. Prisen er for eksempel et af de steder, som kan være med til at forklare hvorfor e-cigaretter er blevet så populære. Der er således rigtig mange penge at spare, hvis man vælger at udskifte de traditionelle cigaretter med de nye i stedet.

Det er som bekendt meget dyrt at ryge de traditionelle cigaretter i Danmark. En pakke koster omkring 40 kr., og det er vel nærmest et spørgsmål om tid før prisen stiger igen. I e-cigaretter skal der væske i for at få den til at fungere, og sådan en flaske med væske kan købes til en pris der ligger omkring 100 kr., og der er nok væske i en flaske til ca. en måneds forbrug. En fastryger vil derfor kunne mærke, at der bliver sparet et stort beløb hver måned.

En anden årsag, som måske spiller ind i hvorfor e-cigaretter er blevet så populære er, at der ikke er den samme duft forbundet ved at ryge e-cigaretter sammenlignet med de traditionelle cigaretter. Der vil stadig være en duft ved brug af e-cigaretter, men duften er langt fra lige så markant og gennemtrængende, og man vil derfor opleve, at ens tøj og hår ikke vil have den samme duft, som man var vant til da man røg de traditionelle cigaretter. Samtidig er man selv med til at afgøre duften ud fra hvilken e-væske man benytter til sin e-cigaret. Ens tænder vil hellere ikke få den samme gule farve, og desuden viser flere nye undersøgelser, at e-cigaretter ikke er lige så usunde for kroppen, som de traditionelle cigaretter. De skulle nemlig ikke være kræftfremkaldende eller skadelige for ens omgivelser, og det vil altså betyde, at mange danskere vil kunne undgå at få lungekræft. Det er anslået at cirka 15.000 danskere dør som resultat af rygning hvert år. Dette antal vil formentlig falde i de kommende år i takt med, at e-cigaretternes popularitet vokser i flere og flere danske hjem.

Den måske største årsag til, at e-cigaretter er blevet så populære er, at e-cigaretter ikke er blevet berørt at den nye rygelov. Det er således fuldt ud lovligt at ryge e-cigaretter i det offentlige rum. Man skal dog ikke blive overrasket, hvis for eksempel en restaurant har forbudt brug af e-cigaretter i deres lokaler, da det er lovligt for de enkelte restauranter, caféer, butikker osv., at nægte brug af e-cigaret i deres lokale. Og man skal også være opmærksom på, at e-cigaret faktisk også er ulovligt på perroner på lige fod med de traditionelle cigaretter. Der er dog stadig rigtig mange steder, hvor man ikke har forbudt brug af e-cigaretter, og de er derfor lettere at bruge i det offentlige rum i forhold til de traditionelle cigaretter.

Som nævnt i teksten overfor er der flere fordele ved e-cigaretter, og det er nok derfor at e-cigaretter er blevet så populære.