Hvad koster et banklån?

Banklån er, som der ligger i ordet, et lån i banken. Renten er oftest variabel og svinger meget fra bank til bank. Hvad et banklån koster, kan være svært at svare på, da det bl.a. afhænger af dit forhold til banken, altså hvor god en kunde, du er. Har du fået afslag på dit lån, kan du som et alternativ overveje et online forbrugslån, se dem i toppen af siden.

Banker i Danmark

Neden for har vi lavet en liste over samtlige banker i Danmark, hvor du har mulighed for at få et banklån. Vi har listet bankerne i vilkårlig rækkefølge:

Kreditforeningslån og boliglån

Skal du ud og låne til ny bolig, altså hus eller lejlighed, så skal realkreditinstituttet som regel på banen med et kreditforeningslån. Der findes mange typer boliglån som afdragsfrie boliglån, flexlån F1, F3, F5 eller F10, fastforrentede lån og andelsboliglån.

Hvilket boliglån der er bedst og billigst afhænger igen af din situation. Husk at du nu selv skal finansiere 5% af købsprisen, hvilket er en ny regel pr. 1. november 2015. De resterende 15% kan du oftest få finansieret ved hjælp af et banklån.

Hvad er bidragssats?

Bidragssats er en løbende omkostning, som betales som en procentdel af restgælden. Størrelsen på bidragssatsen varierer fra realkreditinstitut til realkreditinstitut, så der kan være forskel på, hvad eksempel Nykredit tager i forhold til Nordea. Bidragssatsen beregnes bl.a. ud fra, hvor stor en del af din bolig der er belånt, samt om du har flexlån eller fastforrentet lån. Bidragssatserne kan ligge på mellem 0,3 – 2,7% om året.

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er en kredit, du får stillet til rådighed. Kassekreditten.dk virker ved, at du kan hæve op til et vist beløb kaldet kreditmaks. Du betaler kun rente af det beløb, du hæver. Det er derfor forkert at kalde en kassekredit  for et decideret banklån. Få en kassekredit her.

Renten på en kassekredit vil typisk ligge på mellem 6-9% afhængig af, om du er en god, middel eller dårlig bankkunde.

Er kassekredit eller lån billigst?

En kassekredit er billigst, hvis pengene blot skal bruges som reserve. Skal du have nyt køkken eller ny bil, vil et lån sikkert være billigst. Du skal tænke på, at renten på en kassekredit er højere end på et lån, men omvendt betaler du kun rente af beløb, du bruger. Det er derfor svært at svare konkret på, om det er en kassekredit eller et lån, der er billigst.