Senior date: Kærlighed har ingen alder

Et smukt gammelt ordsprog lyder ”Love knows no age”: Kærlighed kender ikke til alder. Dette er et ordsprog, der ikke blot beskriver, hvorledes kærlighed kan opstå mellem mennesker uanset deres alder, men i særdeleshed også hvordan kærlighed kan opstå, uanset hvor mange år du allerede har elsket og levet.

Teknologi er ikke kun for de unge

En ny og voksende trend viser, at teknologi og kærlighed tilsyneladende har denne egenskab tilfælles – teknologien kerer sig heller ikke om alder, men kan anvendes af enhver, hvilket har resulteret i at netdating, der før var ”de unges spil”, de senere år har set et stigende antal brugere med en god spandfuld livserfaring bag sig. Derfor finder flere og flere ældre deres senior date online.

Det er en varmende romantisk tanke at iblandt den imponerende statistik fra 2019, der viser at hvert tredje parforhold i dagens Danmark begynder online, befinder der sig en stor gruppe seniorer, der har fundet deres nye dansepartner på internettet.

De ældre kan og vil

Den ”hotte” trend er sandsynligvis et resultat af en samfundstendens, hvor ældre i stigende grad kan have svært ved at møde nye mennesker og føler sig isolerede i hjemmet – særligt hvis en tidligere partner er gået bort: Netdating er derfor en løsning, der gør det lettere at lære nye personer at kende, i et trygt miljø hvor der er plads til at tage sig god tid til at opbygge relationer. Samtidig er der helle ingen tvivl om, at ældre i dag er både mere raske og rørige end de var for år tilbage, hvilket også er med til at gøre, at de oftere og oftere er klar på at stifte nye bekendtskaber og finde kærligheden (igen), selv om de efterhånden er kommet godt op i alderen.

Disse ting kombineret med det faktum, at de ældre også er blevet ganske fortrolige med internettet og ny teknologi har gjort, at netdating ikke længere blot er forbeholdt de yngre generationer og i stigende grad også benyttes af den ældre del af befolkningen.