I psykoterapi er cool

I de senere år er vi alle sammen blevet meget mere opmærksomme på, at vi skal sørge for, at vi har det godt. Altså i vores følelsesliv. Vi ved godt, at vi kan blive kede af det – lige så nemt, som vi kan blive rigtigt glade. Vi ved også godt, at vi har travlt i vores hverdag. Og derfor er vi mange, der ligesom glemmer, at vi skal sørge for, at vi har det godt med os selv. Vi fokuserer måske for meget på, hvad andre tænker om os. Vi føler måske, at vi ikke slår til overfor vores partner eller familie. Vi føler, at vi er pressede.

Vi tager affære

Og ja, vi er mange, som forsøger at gøre noget ved det. Enten ved at sørge for at motionere meget. Vi går i fitnesscentre. Vi går til forskellige aktiviteter, som får os til at føle, at vi gør noget for os selv. Men er vi med i processerne – og er det rigtigt at fylde vores liv med mange aktiviteter? Kigger vi ind i os selv – og finder vi svar på nogle af de spørgsmål, som vi måske ikke selv tør formulere og sige højt? Det er måske det, vi i virkeligheden har brug for i stedet for at sidde fast i hver vores fortravlede hverdag? Ja, det er selvfølgelig ikke spørgsmål, som bare dukker op i mit lille, kloge hoved.

I psykoterapi

Det er spørgsmål, som flere, jeg kender, der har gået til psykoterapi i København hos Healthyyou, har spurgt mig. De har nemlig fået mod på at se ind i sig selv og være ærlige, når de taler om deres eget liv med mig. Dem jeg kender, som er i psykoterapi her i København, er også begyndt at åbne sig mere overfor deres omgivelser. De siger, at de har fået det bedre med sig selv og deres nærmeste, fordi de nu tør tale om det, som de går og kæmper med.