Lakering af gulvoverfladen

Lakering og lak bruges til tillukning af gulvoverfladen så der formes en uopslidelig og fin finish. Lakken lukker fladen på træet, hvilket danner grundlag for en let rengøring og vedligeholdelse.

Lak og laktyper?

Ofte benyttes 2 lag vand boliglak. Ønskes ekstra slidstyrke kan 3 lag lakering eller en 2-komponent gulvlak vælges. Lakering med gulvlak holder ubesværet i en række år før en genlakering er nødvendigt. Ring eller skriv gerne til os for mere underretning om lakering og laktyper.

Gulvafslibning: Find 2025 gulvfirmaer med billige priser

Lak fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, silkemat, højglans, blank, halvblank og ultramat. Blank lakbehandling vælges sjældent nu om dage, mens mat lakoverflade er populær som aldrig før. Hvis jeg er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv

Der findes vandbaseret og syrehærdende lak. Syrehærdende boliglak er spritbaseret eller terpentinbaseret og således sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Dermed benyttes kun vandbaseret boliglak idag, siden slidstyrken og holdbarheden overfor normal brug er meget koncentreret.

526 tæppeforretninger og gardinforretninger | Gardiner og tæpper

Lakoverflade forsegler og lukker trægulvet med en slags plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag gulvlak der påføres, des mere slidstærk og lukket bliver gulvet. Støvsugning og gulvvask er meget let på et lakeret parket, idet lakoverflade er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan gulvlak genbehandles?

En lakket efterbehandling kan gen-lakeres, hvilket bør laves inden gulvlakken slides igennem. Der laves en letslibning, så der lakkes ovenpå den nuværende lakoverflade. Denne måde fjerner ikke misfarvninger, ridser og hakker, men har kun til hensigt at forny gulvfladen.

Hvad er hvid lakbehandling?

En hel del kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lakbehandling er in og kan således anbefales, såfremt der ønskes et lyst gulv med en gråhvid patina. Det er en topmoderne overfladeløsning som mange unge mennesker gerne vil have.

Anderledes behandlinger af parket og plankegulve?

Olie, lud, sæbe og gulvvoks er alle gode produkter til lakbehandling. En overflade må afpasses til det enkelte parket og passe til kundens behøv og drømme.