Det legale komma

Nogle gange er det bare befriende udover alle grænser, når et barn tager til sig, hvad vi voksne taler om, vender og drejer det – og så ender med at spytte kostelige sætninger ud, der bare får alle til slå op i en befriende latter. Det skete forleden med min datter – og om et ellers alvorligt nok emne. Hun påkaldte sig ganske enkelt hjælp fra en velanskrevet familieadvokat 🙂

Sæt så det komma rigtigt!

Sådan sagde min kone til Louise, da hun leverede en stil til skolen til gennemlæsning af os først. Og for 117. gang måtte min kone i gang med kommareglerne.

Men denne gang var det bare for meget for Louise, der desperat udbrød, at hun sgu ville slæbe min kone i retten, så hun en gang for alle kunne få afklaret, hvem der vidste mest om kommaer.

Louise udbrød, at hun ville hyre den bedste forsvarsadvokat, der findes – og det udbrud kom ikke af det rene ingenting. Sagen er nemlig den, at min bror for nylig har været gennem en lang og opslidende retssag, hvor han stod anklaget for skyldnersvig 🙁

Han var jo ganske uskyldig, men grundet en del juridisk tekniske spidsfindigheder var der en masse indicier, der pegede på ham. Heldigvis fandt han via nettet og anbefalinger frem til den her:

https://bjsj.dk/

Og der fik han et forsvar, der millimeterpræcist skar anklagerens sag ned og efterlod en utvetydig sikkerhed for min brors uskyld.

Det havde så gjort så stort et indtryk på Louise, at hun – da hun følte sig på gyngende grund med sine kommaer – med det samme ønskede at køre en forsvarsadvokat på banen, der kunne tale hendes sag 🙂

Alt endte lykkeligt – og for god ordens skyld skal med i historien, at min datter faktisk havde ret i ét af de kommaer, min kone ville sætte anderledes.