Nemt nok på nettet

Vi er ved at få de sidste ting på plads i lejligheden. Den blev købt for ca. 10 måneder siden, og siden da har vi brugt en del energi, tid og massevis af penge på at få den sat i stand. Det var også hårdt tiltrængt. Der skulle bl.a. rives et par vægge ned, så nogle af rummene kunne slås sammen til et større værelse og en større stue. Nu er vi nået til det punkt, hvor vi kan begynde på at flytte ind. Det bliver lækkert. Vi skal bare væk fra den gamle lejlighed, som vi har boet i, i de sidste 6 år. Det er på tide, at vi får noget lidt mere moderne at bo i. Den gamle lejlighed beholder vi. Vi sætter også den i stand, og så lejer vi den ud. En sikker indkomst hver måned. Ja, vi er heldige, at vi har den mulighed. Men vi fortjener det. Vi har arbejdet meget hårdt for at nå hertil.

Nyt køkken

Den gamle lejlighed skal have et nyt køkken, og så skal låsene udskiftes. En god gang maling, og så er det fint og kan bebos lige med det samme. Det behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene. Køkkenelementer af god kvalitet kan vi sagtens finde, uden at de behøver at koste en bondegård.

God håndværker

Vi fandt en låsesmed på Frederiksberg, hvor den gamle lejlighed ligger. Han har givet os et meget rimeligt tilbud, og jeg tror ikke, at vi finder en billigere låsesmed, der kan gøre arbejdet. Han virkede meget venlig og informerede os godt om de forskellige nøgler, der skal skiftes.
Han kommer i morgen og får det gjort. Så det går også hurtigt. Det er jo rart.
Vi havde ellers ikke svært ved at finde en billig låsesmed. Men før vi talte med ham, der kommer, talte vi med nogen, som ikke var helt sikre på, at de havde tid til at komme. Når jeg får sådan et svar – altså: Jeg er ikke sikker på, at jeg har tid, eller: Jeg har ikke lige priserne her ved siden af mig nu, så bliver jeg lidt mistænksom. Det virker på mig, som om det ikke er helt troværdigt. Som om at håndværkeren eller teknikeren ikke helt kan sin metier. Det gider jeg ikke at vente på at finde ud af, om de kan. Jeg takker hurtigt af og går videre til den næste.
Ham, låsesmeden, der kommer, var virkelig professionel at høre på. Vidste, lige præcist hvad det vil koste, hvor lang tid han skal bruge, og havde forslag til forskellige typer nøgler, vi kunne vælge mellem.

Klar til udlejning

Når han har været her og sat de nye låsesystemer op, så kan vi sætte lejligheden til leje. En ny lejer kan komme og fortælle os, hvilke farver han eller hun vil have i sin nye lejlighed. Det er jo lige meget for os. Vi skal ikke bo der længere. Så vi kan lige så godt male huset i de farver, som en lejer ønsker sig. Bare vi får et depositum som garanti, så kan væggene blive hvide eller røde. Smag og behag.