Skal du have hjælp til havearbejdet?

Er du så heldig at være ejer af en have, så ved du også hvor dejligt det er, samt hvilken frihedsfølelse der følger med, når du står i din have. Men det kræver selvfølgelig noget arbejde at få haven til at blive fin og til et sted, hvor du virkelig kan slappe af og lade op.


Når der er flere ting i haven som trænger til en arbejdsindsats, så kan det nogle gange være rart at få noget hjælp til arbejdet. Alle, som har, eller har haft, deres egen have, ved hvor stort et arbejde det kan være at holde sådan en, så den ser flot og prydelig ud.
Havehjælpen kan du selvfølgelig godt betale dig fra, men det er nu også hyggeligt selv at være med, hvis man har tiden og lysten til det.

Hjælp hinanden med haverne og tag de store ryk

Det er rigtig hyggeligt at lave havehjælpsfællesskaber. Skal du og andre i din vennegruppe for eksempel have lavet noget i haven, så tag at bytte en arbejdsweekend hos hinanden. Så arbejder I den ene weekend i den ene af jeres haver og en anden weekend i jeres egen have. Således sker der et stort og synligt ryk i alle jeres haver, samtidigt med at det er i hyggeligt selskab. Husk gerne, at have forplejning klar til dine havehjælpere. Man arbejder jo som bekendt ikke så effektivt på tom mave.

Køb hjælp, hvis det bliver nødvendigt

Som sagt kan det være nødvendigt ind i mellem at betale sig fra at få hælp til havearbejdet. Og det kan faktisk vise sig at være en ganske god idé at gøre en gang i mellem. Har man ikke selv tiden eller lysten og kan man ikke få hjælp fra familie eller venner, så er det bedre at betale sig fra at få hjælp til nogle af opgaverne. På den måde forfalder haven ikke helt og man kan lettere selv overtage arbejdet igen på et senere tidspunkt.