Sig det med blomster

Vores lille gartneri her midt på Sjælland går faktisk udmærket og har de senere år givet et overskud i en størrelse, så vi godt synes, vi kan leve af det. Sidste år udvidede vi med to store drivhuse, fordi vi også gerne ville lave en forretning ud af at dyrke blomster som supplement til de grøntsager, der er stammen i vores forretning.

Og her i forsommeren begyndte blomsterne at vælte frem i en mængde, vi vist ikke havde forestillet os. En kollega, der en dag kom på besøg, sagde kort og godt: Send blomster til København, for der får I den bedste betaling.

Jeg tyggede lidt på det, men kontaktede så en af mine fjernere bekendte, der driver en specialforretning med alt indenfor blomster på Amager.

Han blev direkte begejstret for min opringning, fordi han på det seneste havde været ude for ganske betragtelige prisstigninger på blomster fra sine faste leverandører, så nu øjnede han nok chancen for at spare lidt på sine råvarer.

Selv havde jeg ikke meget erfaring med priserne på blomster, så da hans udspil faktisk lå noget over, hvad jeg havde forventet, slog jeg til med det samme og lavede en aftale med ham. Hans forretning har en stor markedsandel indenfor blomster levering i København, så han kunne aftage alt, hvad jeg kunne producere, påstod han. Og det holder stik, og jeg nyder den daglige tur om morgenen med varevognen fyldt med friskplukkede blomster ind til hans forretning, så det fortsætter vi givetvis med de kommende år.