Tips til kør selv ferie

Jeg har lige haft et stort skænderi med min datter. Hun har sommerferie og keder sig. Det er heller ikke helt nemt i en alder af 12 år at skulle holde sig selv beskæftiget i mange timer hver dag. Min mand og jeg selv går jo på arbejde. I de timer, hvor vi er væk, må hun så være her alene. Jeg kan godt forstå hende, hvis hun keder sig og bliver sur. Hendes bedste veninde er på rejse med sine forældre. De er taget til Spanien på charterferie i to uger.

Vi er til bilferie

Vores skænderi handlede netop om det: Sommerferie i udlandet. Normalt plejer vi at holde bilferie, og vi elsker de gode råd om kør selv ferie fra Dansk Bilferie. Vi kører ud i landskabet og finder steder, hvor vi kan overnatte undervejs. Men fordi vi har haft alt det her corona-halløj, så har vi ikke lagt nogen planer – endnu. Og det er det, min datter er sur over. Hun sagde til mig, at hun jo ikke kom på skiferie i Norge, sådan som vi havde lovet hende det. Og ja, hun har ret.

Den tabte skiferie

Vi havde lovet hende, at vi skulle på skiferie med enten https://www.skiferie.dk/norge eller https://danskbilferie.dk/skiferie/norge. Men vi måtte bryde løftet, fordi vi syntes, at det ville være for risikabelt at rejse i vintermånederne. Og lige nu føler vores datter sig snydt. Og alene. Helt alene i verden. Jeg bad hende om at holde op med at plage mig om det. Jeg har lovet hende, at jeg taler med hendes far om det i aften. Måske er det en charterferie, vi bør tage på. Det huer mig ikke. Jeg hader at flyve. Er rent ud sagt bange for at flyve. Men hvis det ikke kan blive anderledes, så må jeg tage noget beroligende og få flyveturen overstået. Min datter sidder inde på sit værelse og surmuler. Jeg kan høre, at hun lytter til musik. Måske sms’er hun med sin veninde. Fortæller hende, at jeg er en dum kælling.

Kigger på muligheder i Sydeuropa

Jeg sætter mig med min tablet og begynder at kigge på ferier til Sydeuropa. Der er få pladser til et eller andet sted i Grækenland. En eller anden ø, som jeg ikke kan udtale navnet på. Forlader sitet. Begynder at kigge på mulighederne, der findes for at komme på bilferie. Ved et tilfælde ryger jeg ind på et site, der reklamerer for, at man kan leje mobilhomes.

På forsiden står der bare: ”Mobilhome Italien”. Jeg klikker ind på siden og bliver vist hen til et andet site, der forklarer, hvad mobilhomes er. Jeg kigger på muligheden. Det er slet ikke nogen dårlig idé. Faktisk er det en genial idé. Det er i virkeligheden en minilejlighed på en campingplads. Man får komforten ved at kunne sove i en rigtig seng og lave lidt mad ved et lille køkken, og samtidigt får man muligheden for at leve det rigtige campingliv, hvor man møder mennesker, der nyder at være udendørs, bade og feste. Måske er det løsningen for os i år? Jeg kan se, at stedet har alle mulige faciliteter. Både cafeer, restauranter, supermarkeder og badeland. Plus en god strand lige ved siden af.
Jeg ringer op til selskabet og forhører mig om de der mobilhomes.