Erstatningsret og arbejdsskader

Jeg sidder herhjemme og arbejder. Vi er blevet bedt om at arbejde hjemmefra igen. Det var ellers så rart at være sammen med kollegaerne igen. I den tid, det varede. Men som situationen med corona udvikler sig, så er det nok det fornuftigste at holde sig hjemme. Og når arbejdet også kan laves hjemmefra via internettet, så er der ikke nogen grund til at fare ud. Imens jeg arbejder, lytter jeg til lokalradioen. Der er nyheder lige nu. De fortæller om en ulykke, der er sket ovre ved det nybyggeri, som kommunen er ved at opføre. De har udstykket et kæmpe areal til erhvervsbrug, og de er ved at opføre en del kontorbygninger.

Nye arbejdspladser

Det er altid godt med flere arbejdspladser. Naturligvis. Også selvom jeg ikke bryder mig om kontorbygninger. Journalisten fortæller, at det er en håndværker, der er faldet ned fra et stillads. Der var ikke ordentligt sikring, og han kom til at træde forkert. En arbejdsskade. Heldigvis er den stakkels mand sluppet med et brækket ben. Alligevel. Det burde ikke være sket. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om håndværkeren har en god arbejdsskade advokat, som kan hjælpe ham med at få erstatning. Det bliver nok til nogle uger uden arbejde for ham. Og dermed ingen løn.

Harme

Jeg bliver faktisk lidt harm på mandens vegne. Sagde journalisten, at stilladset ikke havde været tilstrækkeligt sikkert? Hvordan kan sådan noget ske? Den slags må bare ikke ske. Det sætter både entreprenøren og kommunen i dårligt lys. Jeg er ret sikker på, at hvis de landsdækkende medier får fat i historien om en ulykke i tilknytning til et usikkert stillads ved et offentligt byggeri, så bryder der en såkaldt shitstorm ud imod kommunen. Alt vil blive undersøgt og trevlet igennem. Lige fra hvem entreprenøren er, hvordan han har fået kontrakten på byggeriet til emner om kommunens miljøpolitik om planloven og den mulige manglende – eller i det mindste utilstrækkelige offentlige høring om kommunens plan.

Nej, det er ikke en god nyhed. Jeg håber, at lokalradioen vil nedprioritere den nyhed ret hurtigt, så vi undgår alt for meget opmærksomhed. Det vil være det bedste. Kommunen har nemlig overholdt alle reglerne mht. offentlige høringer, indhentning af tilbud, tildeling af kontrakter og udliciteringer. Jeg ved det. Jeg sidder jo i byrådet. Og som sådan har jeg ret meget indsigt i kommunens affærer. Vi er en god kommune. Det er bare et pokkers uheld, der er sket.

Advokat i erstatningsret

Jeg kommer ikke udenom det. Jeg bliver nødt til at tage hen på hospitalet og se til håndværkeren, der faldt. Det kan være, han får brug for en dygtig advokat i erstatningsret. Måske vil det vise, at vi er menneskelige og at han får sin ret til erstatning. Vi er ikke bare en administrationsmaskine, der kværner løs. Vi gør jo det bedste, vi kan, for at vores by bliver bedre og bedre. Kontorbygningerne er et led i politikken, der føres, og som skal føre til, at vi får flere virksomheder til at komme hertil. Microsoft har faktisk udtrykt interesse. Og kommer de, så vil vores nye byggeprojekt blive en succes. Det kan der ikke være nogen som helst tvivl om. Hvilket andet IT‐firma vil ikke gerne bosætte sig tæt på Microsoft?