Forløb med stress

Hvis du nu går rundt og føler dig lidt utilfreds eller bare er lidt ked af det hele tiden, så bør du altså få undersøgt, om du måske er ved at udvikle stress. Det kan din læge hjælpe dig med. Han kan nemlig tage nogle prøver og ved at analysere hormonbalancen, så kan han eventuelt spore, om der er ubalance i dit system. Er der det, så skal der gøres noget ved det. Og ja, stress starter som regel dér: Dit hormonsystem er ikke i balance.

Coaching er godt

Det betyder ikke, at du skal til at sluge piller. Det kan være en hjælp, men det er ikke altid nødvendigt. Men helt sikkert så vil du have gavn af at komme i et forløb med stresscoaching. Ikke sådan forstået, at du skal sidde og krænge dig selv ud overfor en eller anden behandler. Der kan være tale om, at du skal lære at tænke nogle andre tanker end dem, du normalt tænker, så dit system kan begynde at rette op på hormonbalancen. Alt sidder jo i hjernen. Og kan din hjerne lære at arbejde positivt, så vil den også sende de rigtige signaler til din krop – og der vil blive rettet op på det, der ikke fungerer så godt.

Sygemeldinger

Det er derfor, at mange mennesker, som har stress, ofte bliver sygemeldt. De skal nemlig have fred og ro til at lære deres hjerne at arbejde på en anden måde. Og her er det, at stresscoaching kommer ind i billedet. I mange tilfælde kan stresscoaching derfor være effektivt, så du – hvis du er ramt af stress – undgår at skulle tage piller, der får hormonproduktionen i gang. Det kan nemlig godt tænkes, at du kan få din hjerne til at forstå, at den skal sende et nyt signal til kroppen, hvis du fx lærer at trække vejret på en bestemt måde. Det handler om at hjælpe mennesker, ikke?