Gaven for min nabos skyld

min nabo – han hedder Bent – er på mange måder en rar fyr, men han har også nogle mindre sider. Han er den type, der sover om dagen og er vågen om natten. Han arbejder ikke, og jeg har ingen anelse om, hvad han lever af, men rygterne siger, at han fr nogle år siden arvede stort. Om natten hører han musik på et yderst potent stereoanlæg, og det driller os en del, men han vil ikke ændre noget. For en tre måneder siden fik jeg så en ide!

En almindelig guitar fra Danguitar var ikke nok – der skulle mere til 🙂

Trommesæt larmer jo ad Pommern til

Min søns 14 års fødselsdag nærmede sig, og da han udtrykte ønske om et trommesæt, var min første tanke et klart nej, men heldigvis kom jeg på bedre tanker. Sønnike går på en skole, hvor musik fylder meget i undervisningen, og det er alle slags musikinstrumenter, de lærer at spille på – jeg tror, at deres leverandør af musikinstrumenter (dem her) har kronede tider på den skole.

Lige inden jeg skulle til at forklare ham, at et trommesæt nok ikke er verdens bedste gave, slog det ned i mig: Vi har jo rummet bag garagen, der vender lige over til Bent! Hvad ni hvis min søn sad i det rum og spillede trommer, mens Bent skulle sove? Det kunne måske lære ham et eller andet.

Min søn FIK sit trommesæt i fødselsdagsgave, og det var faktisk et ret billigt trommesæt – https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter/trommer-percussion/trommesaet – alt taget i betragtning. Vi fik det stillet an i rummet bag garagen, og hver dag efter skole tævede knægten løs på trommerne.

Bent gik helt i sort

Efter få dage stod Bent ude på trappen ved fordøren og så noget klatøjet ud. Han brokkede sig over larmen fra trommerne, og at han ikke havde fået sovet ret meget de sidste dage på grund af det. Jeg måtte jo smile til ham og sige, at vi skam alt for godt kendte til problemet med, at larm fra naboen ødelagde vores søvn.

Først blev han sur og gik – men en time senere stod han der igen med meldingen om, at han ville skifte til høretelefoner, hvis vi så ville sikre, at der ikke blev spillet på trommer før efter kl. 17, når han med sikkerhed var stået op. Den aftale lavede vi – og siden har alle været glade.