Puslespil går aldrig af mode

Puslespil er mange ting. Til de helt små findes der puslespil, der er meget simple. Her drejer det sig om – uden at virke for uoverskueligt – at barnet gennem legen med puslespillet lærer om former og farver. Samtidig styrkes motorikken, når brikkerne skal lægges på den helt rigtige måde.

Her kan puslespillet bidrage med nogle små ting, der samlet medvirker til barnets udvikling.

Større børn og voksne vil have flere udfordringer. Hertil findes meget svære puslespil, der både i sammensætning og antallet af brikker, kan tage pusten fra de fleste – og det er netop en del af udfordringen.

Uanset hvilket puslespil, der ønskes, er mulighederne mange. I takt med at for eksempel brætspil sælges i stadig større stil, sælges der også flere puslespil end for år tilbage. Dette kan utvivlsom tilskrives nogle af de mange fortræffeligheder et puslespil kan tilbyde – til både store og små.

Puslespil udfordrer og afslapper

Man har hørt folk spørge, hvorfor voksne mennesker kan finde på at sidde og lave et puslespil. Dem der spørger om dette, har sandsynligvis aldrig prøvet det selv – og har dermed ikke oplevet, hvad et puslespil kan gøre ved én.

Puslespil er ikke spil i ordets egentlige forstand. Det drejer sig ikke om at vinde ved at være hurtigst eller samle flest point – og det er netop fidusen ved et puslespil.

Når man skal i gang med et puslespil og alle brikkerne er spredt ud over bordet, kan der ske to ting. Man kan sidde og lede efter den næste rigtige brik, mens man lader tankerne vandre. Her skal man ikke nå noget på en bestemt tid, så der er tid til tanker.

Det kan også være det helt modsatte; måske har hovedet haft nok at tænke på i løbet af en travl dag – så her kan et puslespil virke afslappende og medvirke til at skabe den ro, der skal til for at lade op til næste dag. Man behøver med andre ord ikke at tænke så meget, men bare slappe af med sit puslespil.