Lean i alle forhold

Nu har min kæreste, Flemming, friet til mig, og jeg er ovenud lykkelig, for vi har haft det fantastisk godt sammen de seneste to år, efter at vores forhold i en periode var lige ved at gå i stykker, efter at vi havde boet sammen i næsten et år.

Der skete det den gang, at Flemming af sin arbejdsplads blev sendt på et godt Lean kursus, som handler om at gøre kursisterne dygtige til at afsløre uhensigtsmæssige arbejdsgange på arbejdspladsen og efterfølgende rette op på fejlene.

Den slags er selvfølgelig meget relevant i en virksomhed, men det skal altså bare ikke smitte for meget af på privatlivet.

Og det kom det til for Flemmings vedkommende i den første tid, efter at han havde fået sin Lean uddannelse. Han gik helt urimeligt meget op i at lære mig, hvordan jeg skulle udføre de helt almindelige, daglige arbejdsopgaver i hjemmet for at spare mest mulig tid. For eksempel var min måde at tømme og fylde opvaskemaskinen på ikke længere god nok, for det kunne i hans øjne gøres smartere, hvilket han ikke undlod at fortælle mig.

Det irriterede mig mere og mere, og vi begyndte at snerre ad hinanden og var vist begge to på nippet til at opgive forholdet. Men så tog jeg mig sammen og fortalte ham, hvad problemet var i mine øjne. Jeg har ikke brug for en Lean konsulent i mit liv, men en kæreste, fortalte jeg ham. Der gik en prås op for ham, og han ændrede heldigvis adfærd, så nu har vi det godt igen.